joi, 23 noiembrie 2017

Enchilada cu carne de pui


400 gr de  piept de pui,
1 ceapa,
1 ardei gras,
2 catei de usturoi,
½ lingurita de cimbru,
½ lingurita de oregano,
½ de morcov,
2 linguri de smantana,
Ulei, sare, piper, boia,
100 ml de suc de tomate,
100 g pasta de tomate,
150 gr de mozarela,
6 tortilla din faina de grau,
150 ml stoc de pui.
daca va place mai picant, puteti adauga tabasco.




Spalam, uscam si taiem fasii pieptul de pui si il punem la sotat,  tocam ceapa,  ardeiul si morcovul si le punem langa pieptul de pui. Dupa un timp adaugam usturoiul  ras. Lasam sa prinda culoare puiul si adaugam 150 ml de stoc de pui si lasam sa fiarba, asezonam si adaugam si cimbru, oregano si boia. 

Vom observa ca va  scade atunci adaugam smantana si 3o g pasta de tomate si 50 ml de suc de rosii. Se va continua pana va scadea si va avea o textura cremoasa.
Scoatem puiul si lasam in asteptare pana se va raci. 

Punem sosul care a ramas in exces intr-un vas de Yena si mai putem adauga suplimentar 1 lingura de smantana. 


Dupa ce s-a racit putin compozitia, luam tortilla si vom pune carnea de pui si cascaval ras si rulam, punandu-le in vas, continuam pana terminam compozitia.  Mie mi-au iesit sase bucati. Inainte sa dam la cuptor amestecam sucul de rosii ramas cu pasta de tomate si punem  peste tortilla umplute, deasupra adaugam restul de cascaval ras ramas. 


Dam la cuptor la 180 de grade 25-30 de minute. Verificati dupa expirarea timpului.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu