miercuri, 17 august 2016

Lasagna


Ingrediente: 1 lingura ulei de masline, 600 gr de carne de vita, 250 gr rosii pasate, 3 linguri pasta de tomate, 2 catei de usturoi, 2 cepe, 2 morcovi, 1 tija de apio, 1 pachet foi lasagna cu ou, 6 felii de bacon neafumat, Ciuperci 140 gr, Cimbru, Vin rosu 1 pahar mare, 3 foi de dafin, Ierburi aromatice,



Sos Bechamel 40 gr unt, 40 gr faina, 4oo ml lapte, 1 fr dafin, nucsoara, 200 gr mozarella, 100 gr parmesan, Incalzeste uleiul intr-o cratita mare si prajim bacon taiam cubulete pana devine auriu. Spalam legumele si le taiem in cubulete, adaugam ceapa si usturoiul peste si lasam pana se inmoaie, dupa care adaugam morcovul, ardeiul (cubulete) si fr de dafin.


Le lasam se intrepatrunda bine, dupa care adaugam carnea de vita, o lasi pana se rumeneste si isi va schimba culoarea dupa aceea adaugi vinul, lasam sa se evapore alcoolul sis a scada pana orservi ca a scazut substantial, dupa aceea adaugi rosiile si telina. Eu am adaugat si cateva ciuperci, aceasta este variant mea deoarece eu prefer ciupercile.
Asezonam cu sare, piper, ierburi aromatice si lasam sa se desfaca bine carnea. Dupa aceea adaugam pasta de tomate, adaugam si o cana de apa , lasam sa fiarba la foc mic pentru aproximativ o ora.
Cand mai sunt 10 minute ne putem apuca de sosul béchamel, punem untul care este la temperatura camerei in cratita iar cand acesta s-a topit adaugam faina cernuta, aceasta nu va trebui sa isi schimbe culoare ci va trebui sa fie doar un pic gatita. Dupa aceea adaugam treptat laptele si vom fi atenti sa nu se produca aglomerari(cocoloase). Adaugam fr. de dafin, sare si nucsoara rasa si continuam sa amestecam sa nu se prinda. Acesta este gata cand s-a ingrosat, atunci putem sa il luam de pe foc si il lasam in asteptare.

Pregatim un vas pe Yena, eu am avut 28/20cm, ungem cu unt. Cand sosul nostru(cel cu pasta de tomate) s-a racit putin incepem aranjarea preparatului dupa cum urmeaza, un strat de sos rosu cel in care este si carnea, punem foile de lasagna(acestea nu trebuiesc fierte in prealabil), punem sosul béchamel peste, adaugam parmesan ras urmeaza al doilea strat de sos rosu, lasagna, bechamel si parmesan deasupra, alt strat de paste si repetam pana terminam ingredientele, punem ultimul strat de paste si deasupra restul de sos béchamel, intindem bine si punem mozzarella si parmezanul ramas, pentru a se gratina frumos la cuptor.

Dam la cuptor la temperature de 180 de grade pentru 45-60 de minute. Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu